Zwangerschapsmassage

Hoera, je bent zwanger! Je zwangerschap is een mooie tijd, waarin er veel verandert in je lichaam. Een tijd waarin het extra belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen én je te laten verzorgen. Dat kan dmv een ontspannende zwangerschapsmassage. Je wordt met lichte druk gemasseerd, op 'n speciaal ontwikkeld warm water matras, waarop je heerlijk warm op de rug gelegen kan worden. Bij een zwangerschap wordt het zwaartepunt van het lichaam verplaatst door het toegenomen gewicht en de ongelijkmatige verdeling ervan. Deze verandering kan klachten in allerlei delen van het lichaam veroorzaken, met name in de onderrug, schouders, benen en voeten. Een zwangerschapsmassage kan deze klachten verlichten. Maar ook als er geen klachten zijn, kan de massage als een versterkende en verkwikkende behandeling worden gegeven. Massage vergroot het lichamelijke bewustzijn en kan bijdragen aan ontspanning als voorbereiding op de bevalling. De bloeddoorstroming wordt door de massage gestimuleerd, waardoor de afvoer van afvalstoffen wordt bevorderd. Vaak is het ook mogelijk om overtollig vocht kwijt te raken. Zwangerschapsmassage geeft directe verlichting van pijnen en ongemak die je kunt ervaren bij je zwangerschap. Het is een weldaad voor moeder en baby. 

Je kunt de massage ondergaan vanaf de derde maand van je zwangerschap tot en met de 8ste maand.                           Heerlijk ontspannende massage, speciaal voor zwangere vrouwen


Hydrowave-massage

Deze massage is een andere vorm van ontspanningsmassage, oorspronkelijk afkomstig uit Engeland. De massage wordt uitgevoerd terwijl men comfortabel op de rug ligt op een met warm water gevulde matras. De warmte van de matras in combinatie met de natuurlijke ligging van de wervelkolom, zorgt voor ontspanning van het zenuwstelsel. Hierdoor raken de spieren goed ontspannen tijdens de massage. Hydrowave-massage werkt door de zachte bewegingen rustgevend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie. Doordat je op een wamwatermatras ligt is deze massage minder geschikt als je last hebt van opvliegers.